У Раді обговорять текст змін до Конституції в частині децентралізації

21:04, 29 ноября 2021
Текст змін до Конституції України в частині децентралізації винесуть на публічне обговорення вже цього тижня.
У Раді обговорять текст змін до Конституції в частині децентралізації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко під час Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп заявив, що текст змін до Конституції України в частині децентралізації опублікують та винесуть на публічне обговорення вже цього тижня, - передає офіційний сайт Парламенту.

«Цього тижня очікуємо публікацію та винесення на обговорення тексту змін до Конституції в частині децентралізації. Це не внесення законопроекту на розгляд, а попереднє обговорення тексту на базі Верховної Ради. Такі обговорення тривали майже два роки на базі громадських організацій, асоціацій місцевого самоврядування, тепер ми переходимо до обговорення в площині Парламенту», – сказав Перший віцеспікер  Верховної Ради.

Руслан Стефанчук також додав, що на базі Комітету з питань правової політики, Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування буде створено робочу групу, яка надалі працюватиме з текстом змін до Конституції.

«Просив би Комітет з питань правової політики та Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування долучитися до обговорення, створити міжкомітетську робочу групу та долучити до неї представників усіх фракцій і груп», – закликав Олександр Корнієнко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд передасть більше повноважень громадам.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України