Верховна Рада зобов’язала ректорів вишів публічно звітувати про роботу: прийнято закон

15:14, 25 января 2022
Закон передбачає забезпечення створення прозорої та відкритої системи моніторингу досягнення цільових показників діяльності закладу вищої освіти, які визначені у контракті з обраним керівником закладу вищої освіти.
Верховна Рада зобов’язала ректорів вишів публічно звітувати про роботу: прийнято закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 25 січня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо оприлюднення щорічного звіту керівника закладу вищої освіти та цільових показників діяльності закладу вищої освіти». Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Проект Закону зареєстровано за № 5685-д.

Закон передбачає забезпечення створення прозорої та відкритої системи  моніторингу досягнення цільових показників діяльності закладу вищої освіти, які визначені у контракті з обраним керівником закладу вищої освіти.

Законом внесено зміни до статі 34 Закону України «Про вищу освіту», згідно з якими «Щорічний звіт керівника закладу вищої освіти повинен містити інформацію про рівень досягнення цільових показників діяльності закладу вищої освіти, визначених контрактом, станом на 31 грудня року, за який складено звіт, що підлягає внесенню до Єдиної державної електронної бази з питань освіти та оприлюднюється в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності Єдиної державної електронної бази з питань освіти та на офіційному вебсайті закладу вищої освіти».

Законом також частину четверту статті 79 доповнити пунктом 5 такого змісту:

«цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинен забезпечити керівник закладу вищої освіти відповідно до контракту, строки їх досягнення та спосіб перевірки досягнення таких цільових показників».

Раніше «Судово-юридична газета» детально аналізувала даний законопроект.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва