Удосконалення процедур оборонного планування та ратифікаційні законопроекти: засідання Ради, трансляція

10:00, 16 февраля 2022
На порядку денному низка важливих питань.
Удосконалення процедур оборонного планування та ратифікаційні законопроекти: засідання Ради, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 16 лютого, згідно з порядком денним, відбудеться чергове засідання сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Про це інформує інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Під час пленарного засідання планується розглянути проект Постанови «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників», №7001.

Повторно у першому читанні планується розглянути проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування», №4210.

Також у цей день заплановано розгляд у першому читанні законопроектів:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень між центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері цивільного захисту, та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту», №5847;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва», №4428;

- «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил», №6051;

- «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України», №4664.

Окрім того, народним депутатам пропонується визначитись щодо ряду ратифікаційних законопроектів.


14:20 Головуючий закрив пленарне засідання.


14:07 307 голосами «за» прийнято проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди "Східна Україна: Возз'єднання, Відновлення та Відродження (Проект 3В)" між Україною та Європейським інвестиційним банком, №0134.


14:05 Верховна Рада 304 голосами «за» прийняла в цілому проект Закону про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно, №0124.


13:59 304 голосами законопроект було прийнято в цілому.


13:58 Рішення Комітету щодо проекту Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2023 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року, №0136,  доповіла Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що Комітету рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в цілому.


13:55 Головуючий повідомив, що у Верховій Раді перебуває делегація Сейму Республіки Польща.

Парламентарії оплесками привітали гостей.

Народні депутати розглядають питання ратифікації.


13:39 309 голосами законопроект прийнято в цілому.


13:35 Проект Закону про вихід з деяких міжнародних договорів України, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав, №0101, доповів заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук. Він зазначив, що участь України є недоцільною в таких договорах з огляду на агресію з боку Російської Федерації.

Заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марина Бардіна доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

13:29 Верховна Рада 309 голосами прийняла законопроект в цілому.


13:20 Народні депутати розглядають питання денонсації.

Проект Закону про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, №0065, доповів перший заступник Голови Служби безпеки Сергій Андрущенко.

Метою прийняття законопроекту є виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для виходу України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Сергій Андрущенко обгрунтував прийняття законопроекту необхідністю виходу з:

Рішення про створення Антитерористичного центру держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, підписаного 21 червня 2000 року в м.Москві, та Рішення про Антитерористичний центр держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, підписаного 1 грудня 2000 року в м.Мінську, ратифікованих Законом України від 4 жовтня 2001 року № 2758-III;

Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Антитерористичний центр держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, підписаного 28 листопада 2006 року у м.Мінську, ратифікованого Законом України від 6 березня 2008 року № 127-VI, з огляду на те, що Україна протягом 2014 - 2015 років не брала участі у практичних заходах, передбачених Програмою співробітництва держав-учасниць СНД у боротьбі з тероризмом та іншими насильницькими проявами екстремізму. Тому доцільним є припинення участі України в діяльності Антитерористичного центру держав-учасниць СНД.

Заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Марина Бардіна доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.


12:59 Народні депутати 328 голосами направили на доопрацювання проект Закону про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України, №4664.


12:57 За результатами голосування законопроект 314 голосами прийнято за основу.


12:55 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань міжнародного судового співробітництва, №4428, доповіла заступник Міністра юстиції.

Метою законопроекту є удосконалення окремих положень чинного законодавства щодо міжнародного судового співробітництва у цивільних справах.

Член Комітету з питань правової політики Павло Павліш доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


12:55 Народні депутати 290 голосами прийняли законопроект за основу і 304 голосами - в цілому.


12:47 Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил, №6051, доповів народний депутат Данило Гетманцев.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Сова доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками. 


12:45 За результатами голосування законопроект 287 голосами «за» прийнято за основу.


12:30 Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування Сергій Мандзій доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


12:00 У пленарному засіданні оголошено перерву.


11:37 Народні депутати виступили в обговоренні і за результатами голосування 317 голосами підтримали за основу законопроект №4210.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень між центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері цивільного захисту, та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, №5847, доповів заступник Міністра внутрішніх справ  Богдан Драп’ятий. Він зазначив, що основна мета законопроекту – чітке розмежування повноважень Міністерства внутрішніх справ України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у сфері цивільного захисту.


11:35 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Ярослав Юрчишин. У виступі він звернув увагу на ситуацію, яка відбувається на конкурсах з обрання керівників СПА і НАБУ.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування, №4210, доповіла заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Доповідачка зазначила, що під час доопрацювання було внесено зміни до основних положень законопроекту та викладено його в новій редакції, змінено його назву і пропонується внести зміни до 19 законів України.

Заступник Голови Комітету доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


11:34 282 голосами народні депутати прийняли проект Постанови, взявши до відома звіт ТСК.


10:52 Проект Постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників, №7001, доповіла Голова Тимчасової слідчої комісії Юлія Гришина.

Голова ТСК відповідає на запитання народних депутатів.


10:17 Головуючий надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями народним депутатам.


10:06 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук надав слово для виступів Заступнику Голови Сейму Литовської Республіки та членам делегації.

Народні депутати оплесками подякували литовським парламентаріям за підтримку.


10:03 Руслан Стефанчук повідомив, що сьогодні День незалежності Литви. Він привітав гостей зі святом.

Голова Верховної Ради України також повідомив, що сьогоднішній день 16 лютого відповідно до Указу Президента України оголошено Днем єднання. У цей день державний прапор України піднятий на всіх адміністративних будинках Верховної Ради України.

Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Верьовки виконав Гімн України.


10:02 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Народні депутати оплесками привітали делегацію литовських парламентаріїв, які перебувають в Україні з візитом.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла постанову про порядок денний сьомої сесії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області