Рада планує переглянути повноваження МВС та ДСНС у сфері цивільного захисту

12:57, 16 февраля 2022
Законопроект схвалено у першому читанні.
Рада планує переглянути повноваження МВС та ДСНС у сфері цивільного захисту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На пленарному засіданні 16 лютого прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень між центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері цивільного захисту, та центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту». Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Метою законопроекту є розмежування повноважень Міністерства внутрішніх справ України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у сфері цивільного захисту.

Законопроектом передбачається внести відповідні зміни до Кодексу цивільного захисту України, Повітряного кодексу України, законів України «Про дорожній рух», «Про гуманітарну допомогу», «Про правовий режим надзвичайного стану», «Про охорону праці», «Про телекомунікації», «Про радіочастотний ресурс України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112», «Про утилізацію транспортних засобів», Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту.

Проект Закону зареєстровано за № 5847.

З трансляцією засідання парламенту можна ознайомитися за посиланням.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла постанову про порядок денний сьомої сесії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде