Рада підтримала законопроєкт, яким бійці ЗСУ звільняються від сплати військового збору

15:01, 19 июня 2022
Проєктом Закону скасовується сплата військового збору для військовослужбовців Збройних Сил України в умовах воєнного стану.
Рада підтримала законопроєкт, яким бійці ЗСУ звільняються від сплати військового збору
Джерело фото: armyinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У неділю, 19 червня, Верховна Рада проголосувала за проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану. Верховна Рада ухвалила законопроєкт 7432 від 03.06.2022. Про це повідомляється на сайті партії «Слуга народу».

Як зазначила членкиня парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народна депутатка «Слуга народу» Ольга Василевська- Смаглюк, така норма стосуватиметься військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану.

«Важливо всіляко підтримувати наших захисників і цей законопроєкт – маленький крок назустріч їм та їхнім сім’ям. До того ж, це абсолютно логічне рішення. У нас неодноразово виникало питання, навіщо бійцям платити військовий збір», – наголосила вона.

Так, скасовується сплата військового збору для:

– Військовослужбовців Збройних Сил України;

- Національної гвардії України;

– Служби безпеки України,

 – Служби зовнішньої розвідки України;

– Державної прикордонної служби України;

– особами рядового, начальницького складу, працівниками Міністерства внутрішніх справ України,

– Управління державної охорони України,

– Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України,

– інших утворених відповідно до законів України військових формувань та іншими особи, які беруть участь в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ в умовах воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді