Стало відомо, на що українці найбільше тратять кошти

16:13, 6 января 2020
Наявний дохід – це доходи населення за вирахуванням податків та інших обов'язкових платежів, тобто кошти, що використовуються населенням на споживання й заощадження.
Стало відомо, на що українці найбільше тратять кошти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці у третьому кварталі 2019 року найбільше витратили на товари і послуги - 840,7 млрд грн. Про це сповіщає прес-центр Держстату.

Так, витрати на придбання товарів і послуг сягнули 88,4% від усіх витрат і заощаджень, загальна сума яких у третьому кварталі минулого року становила 950,7 млрд грн.

Приріст грошових вкладів та заощаджень в цінних паперах становив 11,1 млрд грн, або 1,2% від усіх витрат і заощаджень. Заощадження в іноземній валюті - 17,1 млрд грн, або 1,8% від усіх витрат і заощаджень.

Водночас доходи у третьому кварталі минулого року сягнули 950,7 млрд грн, що на 14,1% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. З них зарплата - 449,9 млрд грн, або 47,3% від усіх доходів. Соціальні допомоги за цей період становили 139,65 млрд грн, або 14,6% від усіх доходів.

Наявний дохід у третьому кварталі 2019 року становив 754,2 млрд грн. Це на 13,5% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. Наявний дохід у розрахунку на одну особу становив 17934 грн, тоді як у ІІІ кварталі роком раніше – 15715 грн. Приріст - 14,1%.

Реальні ж наявні доходи (з урахуванням цінового фактору) у третьому кварталі 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 4,6%, тоді як роком раніше таке зростання становило 11,1%.

Зазначається, наявний дохід – це доходи населення за вирахуванням податків та інших обов'язкових платежів, тобто кошти, що використовуються населенням на споживання й заощадження.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що шахраї створили фейкові представництва Tesla.

Крім того, в Києві затримали зухвалу банду шахраїв.

Також стало відомо, що аферист ошукав киянина на велику суму.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя