Лікарі виявили серйозне порушене у перехворівших на COVID-19

23:45, 16 ноября 2021
У 80% перехворівших на COVID-19 виявили порушення нервової системи.
Лікарі виявили серйозне порушене у перехворівших на COVID-19
Источник фото: newday-clinic.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з дослідженням Gradus Research  на замовлення фармацевтичної компанії «Дарниця» найбільш поширені симптоми, які відчували хворі на COVID-19 після одужання, це слабкість (59%), швидка втомлюваність (55%) та втома без навантаження (46%), – повідомляє видання «Дарниця».

Дослідницька компанія Gradus Research провела на замовлення фармацевтичної компанії  «Дарниця» дослідження поширеності пост-COVID-19 симптомів в Україні. «Пост-COVID-19 синдром» - це наявність симптомів хвороби навіть через 12 тижнів з моменту інфікування. Синдром може розвиватися в людей, що мали важкий перебіг коронавірусної інфекції, так і у людей, які мали легкі або помірні симптоми.

До ТОП-3 найбільш поширених категорій симптомів пост-COVID-19 синдрому, з якими стикалися хворі після одужання, відносяться симптоми, які пов’язані з нервовою системою (80%), психоемоційним станом (65%) та симптоми з боку дихальної системи (60%).

Найбільш поширені симптоми, які відчували хворі на COVID-19 після одужання, це слабкість (59%), швидка втомлюваність (55%), втома без навантаження (46%), втрата нюху (39%), головний біль/мігрень (37%), біль у суглобах (30%), занепокоєння (28%), погіршення пам’яті (27%), втрата смаку (27%), підвищений/понижений тиск (25%).

Серед тих, хто зіштовхнувся з пост-COVID-19 синдромом, 43% - позбулися всіх його симптомів, а 44% - все ще відчувають вплив тих чи інших симптомів. Найбільш популярними способами подолання симптомів, які застосовували хворі, є вживання вітамінів, БАДів (40%), а також прийом медикаментів (29%).

Люди, які зіштовхнулися з симптомами пост-COVID-19 синдрому, мали більш толерантне ставлення до себе з боку членів власної родини (48% - поставилися з розумінням), порівнюючи з друзями (34%) чи колегами (28%).

Переважна більшість (74%) респондентів слідкують за новинами, пов’язаними з COVID-19, найчастіше використовуючи для цього соціальні мережі та телебачення (58% та 48% відповідно).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що одеситів почнуть вакцинувати у трамваях.

Крім того, ми повідомляли, на що поліція зверне увагу в першу чергу при перевірці сертифікатів про вакцинацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва