Чи можна вакцинуватися онкохворим людям: деталі

23:45, 17 ноября 2021
Серед людей з онкологічними захворюваннями рівень смертності від коронавірусу сягає 15-30%.
Чи можна вакцинуватися онкохворим людям: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Людям з онкологічними захворюваннями слід обов’язково вакцинуватися від коронавірусу, бо вони мають вищий ризик важчого перебігу захворювання, – повідомляє видання «Суспільне Новини».

Про це розповів кандидат медичних наук, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій у коментарі одному з видань.

«Якщо ми не беремо ризик тяжкого перебігу Covid-19 за віком, то є люди, які мають супутні серйозні захворювання. Серед них є пацієнти з онкологією», – зазначив він.

За словами експерта, серед людей з онкологічними захворюваннями рівень смертності від коронавірусу сягає 15-30%. Тому хворі мають щепитися від Covid-19, щоб захиститися від ризиків.

«Людей з онкологією вважають пріоритетною групою для вакцинації серед тих, хто має супутні хронічні тяжкі захворювання. Для них у світі зняті вже практично будь-які обмеження», – додав Лапій.

Він також наголосив, що перенесений Covid-19 не варто вважати підставою для відмови від вакцинації. Щеплення необхідно зробити одразу після закінчення періоду ізоляції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що одеситів почнуть вакцинувати у трамваях.

Крім того, ми повідомляли, на що поліція зверне увагу в першу чергу при перевірці сертифікатів про вакцинацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді