Пенсія прокурорам: у ПФ нагадали, що варто знати

18:46, 18 ноября 2021
Пенсійне забезпечення прокурорів визначено статтею 86 Закону України від 14.10.2014 № 1697-VII «Про прокуратуру».
Пенсія прокурорам: у ПФ нагадали, що варто знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області нагадало, що право на спеціальні пенсії мають державні службовці, судді, прокурори. Умови призначення і порядок виплати таких пенсій визначені окремими законами. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Пенсійне забезпечення прокурорів визначено статтею 86 Закону України від 14.10.2014 № 1697-VII «Про прокуратуру» (далі – Закон № 1697).

Законом № 1697 передбачено право на призначення прокурорам пенсії за вислугу років та по інвалідності, а членам їх сімей – пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

Пенсія за вислугу років призначається незалежно від віку за наявності на день звернення вислуги років не менше 25 років, у тому числі стажу роботи на посадах прокурорів не менше 15 років.

Прокурорам, визнаним особами з інвалідністю I або II групи та у зв’язку з втратою годувальника призначається пенсія за наявності стажу роботи в органах прокуратури не менше 10 років.

Пенсія обчислюється в розмірі 60 відсотків від суми їхньої місячної (чинної) заробітної плати, до якої включаються всі види оплати праці, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а до 1 січня 2011 року - страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, одержуваної перед місяцем звернення за призначенням пенсії.

Максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Прокурорам, які мають одночасно право на різні державні пенсії, призначається одна пенсія за їхнім вибором», — йдеться у повідомленні.

Раніше Судово-юридична газета» писала про постанову КАС ВС щодо підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах.

Також ми розповідали, чи може відсутність паперової справи бути підставою для відмови у відновленні виплати пенсії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України