Кабмін пропонує ліквідувати норму, яка гарантує підвищення суддівської винагороди

09:48, 3 ноября 2018
Законопроектом скасовується підняття винагороди з 1 січня 2019 року.
Кабмін пропонує ліквідувати норму, яка гарантує підвищення суддівської винагороди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів 1 листопада зареєстрував законопроект № 9258 щодо змін до Закону України «Про судоустрій та статус суддів». Ним пропонується виключити норму щодо визначення з 1 січня 2019 року посадових окладів для судді місцевого суду у розмірі 25 прожиткових мінімумів та для судді апеляційного суду та вищого спеціалізованого суду – 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року. Відповідний законопроект розміщено на сайті Ради.

У пояснювальній записці метою є забезпечення ефективного та економного витрачання коштів державного бюджету у 2019 році.

Суддя Дубенського районного суду Рівненської області Олександра Жуковська на своїй сторінці Facebook висловила свою думку з приводу змін до законопроекту.

Більш детально із законопроектом № 9258 можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, як зміниться порядок відрядження суддів до органів самоуправління. Секретар Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності запропонував внести зміни до ч.6 ст.54 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», положення якого стосуються порядку відрядження суддів до Ради суддів України. У законопроекті у частині, яка стосується РСУ, замість формулювання «може бути відряджено» пропонується закріпити «суддя за його заявою відряджається».

Крім того, ми писали про те, як убезпечити суддів від злочинів проти правосуддя. Реєстр повідомлень суддів про втручання в їх діяльність, який веде ВРП, налічує понад 650 таких повідомлень.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді