Президентські вибори: оприлюднено посібник для суддів

13:25, 13 марта 2019
Посібник орієнтований на суддів адміністративних та місцевих судів.
Президентські вибори: оприлюднено посібник для суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прес-центр судової влади України поширив посібник «Вибори Президента України 2019: посібник для суддів».

Посібник для суддів з виборів президента України-2019 — про судове врегулювання виборчих спорів. Він підготовлений у 2019 році за сприяння Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) у співпраці з Національною школою суддів України (НШСУ).

Як зазначено, у посібнику висвітлено міжнародні стандарти у сфері виборів, зміст положень Конституції України, Закону «Про вибори Президента України» та прийнятих з метою реалізації їх положень підзаконних актів з питань організації підготовки та проведення виборів президента України.

Посібник орієнтований на суддів адміністративних та місцевих судів і може бути використаний ними при вирішенні виборчих спорів, пов’язаних з підготовкою та проведенням чергових виборів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, чи готові українці взяти участь в голосуванні на виборах-2019. 83% опитаних кажуть про свою готовність прийти на виборчі дільниці.

Також ми повідомляли про основні аспекти голосування вдома. Яким чином реалізувати своє виборче право та проголосувати 31 березня виборцеві, котрий за станом здоров’я не здатний потрапити до виборчої дільниці.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде