У ВР планують підвищити пенсії дітям загиблих в АТО

14:17, 12 апреля 2019
На комітеті ВР розглянули законопроект про підвищення пенсій для дітей загиблих в АТО.
У ВР планують підвищити пенсії дітям загиблих в АТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На цьому тижні Комітетом з питань національної безпеки і оборони було розглянуто проект закону №9009 про внесення зміни до ст. 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», внесений групою народних депутатів (О. Білозір, А. Шиньковський та ін.) щодо посилення соціальної захищеності окремих категорій осіб.

Законопроект вносить зміни до ст. 37 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших категорій осіб», якою передбачено, що пенсії у разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, військовослужбовців та інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, не можуть бути нижче трьох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Станом на 01.01.2018 пенсії по втраті годувальника отримують члени сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, військовослужбовців та інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, і це близько 8 тисяч осіб. У разі прийняття законопроекту додаткові видатки становитимуть орієнтовно 12 млн грн щомісяця.

Автори законопроекту ставлять за мету посилення соціального захисту та гарантій членів сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції військовослужбовців та інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом.

Як зазначає народний депутата Оксана Білозір, «прийняття подібного закону гарантує більш справедливе ставлення держави до військовослужбовців, які беручи участь в антитерористичній операції на Сході України, захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про умови перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Також ми публікували зміст рішення суду, яким було відмовлено у призначенні чорнобильцю пільгової пенсії.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду