Стягнути 1 млн гривень моральної шкоди: суд розгляне справу проти члена ВККС

12:19, 22 апреля 2019
Позов надійшов від судді Ольги Горчакової.
Стягнути 1 млн гривень моральної шкоди: суд розгляне справу проти члена ВККС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від судді Ольги Горчакової до члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павла Луцюка стосовно перевірки практичного завдання під час кваліфікаційного оцінювання 29 березня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба суду.

«На думку позивачки, Павло Луцюк допустив протиправні дії щодо правильності перевірки зошиту практичного завдання, що стало причиною прийняття рішення про недопуск її до наступного етапу кваліфікаційного оцінювання і визнання судді такою, що не відповідає займаній посаді. Позивачка просить суд стягнути з Павла Луцюка 1 млн гривень моральної шкоди та перерахувати їх на благодійність.

Наразі суд досліджує матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження у справі», — йдеться у повідомленні.

У суді також зазначили, що на сьогодні у провадженні суду перебуває 25 справ, де відповідачами або третіми особами виступають члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 березня Окружний адміністративний суд Києва завершив підготовче провадження у справі щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Крім того, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах щодо обрання делегатів на з’їзд адвокатів України, а також обрання на ньому  кандидатів на посаду членів Вищої ради правосуддя. 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду