Залякування нотаріусів: НПУ заявила про порушення

12:40, 22 апреля 2019
Державних нотаріусів спонукають та навіть примушують підписувати заяви щодо скликання позачергового з’їзду нотаріусів України.
Залякування нотаріусів: НПУ заявила про порушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спостерігається втручання в діяльність Нотаріальної палати України, приниження та нівелювання її ролі. Вказане підтверджується фактами отримання повідомлень від державних нотаріусів із інформацією про здійснення адміністративного тиску з боку посадових осіб окремих головних територіальних управлінь юстиції. Про це повідомляє прес-служба НПУ.

Вказано, що державних нотаріусів спонукають та навіть примушують підписувати заяви щодо скликання позачергового з’їзду нотаріусів України, залякуючи перевірками та звільненнями.

«У нотаріусів хочуть відібрати незалежне самоврядування та перевести керування нотаріатом в «ручний» режим!» — заявлено у повідомленні.

З метою захисту професійного самоврядування, задля виявлення конкретних посадових осіб юстиції, які порушують закон та права нотаріусів, та фіксації випадків перевищення повноважень, зловживання службовим становищем, про усі факти тиску та неправомірного втручання у професійну діяльність необхідно повідомити Нотаріальну палату України.

Способи повідомлення: зателефонувати до НПУ (044-230-72-75), написати листа ([email protected]), звернутися особисто (м. Київ, вул. Хрещатик, 6) або заповнити анонімну анкету.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала, що Мінюст виказав свою позицію щодо мітингу нотаріусів через іспити.

Також ми інформували про масовий збій у роботі Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки