Справа екс-голови ДФС: у Шевченківському райсуді відбулося засідання

18:55, 25 апреля 2019
Наступне засідання заплановано на 6 травня.
Справа екс-голови ДФС: у Шевченківському райсуді відбулося засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Шевченківському районному суді Києва відбулося судове засідання з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні про обвинувачення екс-голови ДФС України, а також керівника департаменту ДФС України. По закінченню засідання судом було імперативно визначено наступну дату судового засідання 6 травня 2019 року.

З огляду на те, що строк дії запобіжного заходу підсудним, відповідно до ухвали суду від 4 березня 2019 року, закінчується 2 травня 2019 року, до суду внесено клопотання про призначення судового засідання в межах строку дії покладених обов’язків з метою вирішення питання про продовження цього строку. Разом з тим, до суду подано клопотання про продовження строку дії обов’язків, покладених на підсудних. На жаль, станом на 25 квітня 2019 року судом не визначено інших дат судових засідань, окрім 6 травня 2019 року.

Відповідно до ст. 331 КПК України, вирішення судом питання щодо запобіжного заходу відбувається в порядку, передбаченому гл. 18 цього Кодексу. Згідно ч. 7 ст. 194 (гл. 18) КПК України, обов’язки, передбачені ч. 5 та 6 цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому ст. 199 цього Кодексу. Відповідно до ч. 4 ст. 199 Кодексу, клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу має бути розглянуте до закінчення строку дії попередньої ухвали згідно з правилами, передбаченими для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Разом з тим, слід наголосити, що у кримінальному провадженні визначено запасного суддю, якого може бути залучено в якості члена колегії суддів для подальшого розгляду справи у разі неможливості одного з членів колегії з тих чи інших причин взяти участь у судовому засіданні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що колегія суддів Шевченківського райсуду задовольнила клопотання прокурора САП про арешт майже 300 тис. доларів США, що перебували на британських рахунках колишнього голови Державної фіскальної служби України. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки