Затверджено порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового

17:25, 23 мая 2019
Документ регулює правила реєстрації платників акцизного податку та акцизних складів, а також контроль податкових органів за витратами пального.
Затверджено порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд затвердив «Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» (постанова №408 від 24.04.2019). Документ набирає чинності з дня опублікування, крім окремих його пунктів, які набирають чинності з 01.07.2019.

Порядком врегульовано:

  • порядок реєстрації платників акцизного податку-розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних, акцизних складів/акцизних складів пересувних у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового;
  • порядок відкриття/закриття електронних рахунків платників акцизного податку та розрахунків з бюджетом;
  • порядок роботи системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Встановлені наступні правила:

  • рахунки платників акцизного податку, зареєстрованих у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, відкриваються у Державній казначейській службі;
  • у товаросупровідних документах на пальне обсяги пального відображаються виробниками пального в кілограмах і літрах, приведених до температури 15°C;
  • у товаросупровідних документах на спирт етиловий обсяги спирту етилового відображаються виробниками спирту етилового в декалітрах і в декалітрах 100-відсоткового спирту, приведених до температури 20°C;
  • товаросупровідні документи на пальне та спирт етиловий подаються суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності під час митного оформлення пального або спирту етилового до контролюючих органів.

Система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового вводиться в дію з 1 липня 2019 року. Платники акцизного податку зобов’язані з 1 травня до 1 червня 2019 р. зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового всі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники будуть станом на 1 липня 2019 року.

Суб’єкти господарювання, які відповідатимуть визначенню платників акцизного податку з 1 липня 2019 р., зобов’язані до 1 липня 2019 р. зареєструватися як платники акцизного податку та зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового усі акцизні склади, розпорядниками яких вони будуть станом на 1 липня 2019 року.

Платники акцизного податку-розпорядники акцизних складів зобов’язані зареєструвати усі акцизні склади в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Один акцизний склад реєструється виключно одним розпорядником акцизного складу. Один розпорядник акцизного складу може зареєструвати один і більше акцизних складів.

Без реєстрації акцизного складу забороняється здійснення реалізації пального або отримання і реалізація спирту етилового на такому складі. У разі введення в експлуатацію нових акцизних складів після реєстрації особи як платника акцизного податку платник акцизного податку-розпорядник акцизного складу подає заяву з відміткою про реєстрацію акцизного складу.

У разі анулювання реєстрації платника акцизного податку анулюється реєстрація всіх його акцизних складів.

Електронний рахунок платника акцизного податку відкривається Казначейством на безоплатній основі без укладення договору. На електронний рахунок платник акцизного податку зараховує необхідну суму коштів виключно з власного поточного рахунку.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, яким чином податкова служба планує контролювати обіг пального.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки