«Президент-готель» заблокував власну приватизацію

08:05, 5 июня 2019
Господарський суд Києва заборонив готувати до приватизації один з центральних готелів міста.
«Президент-готель» заблокував власну приватизацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Господарський суд Києва частково задовольнив заяву приватного акціонерного товариства «Президент-готель» про вжиття заходів забезпечення позову та заборонив Фонду державного майна та інвестиційному раднику, компанії «Конкорд-Консалтинг», вчиняти дії з підготовки до приватизації та щодо відчуження державного пакету акцій приватного акціонерного товариства «Президент-готель».

Позивачем у справі виступив сам «Президент-готель», який бажає скасувати призначення інвестиційним радником ТОВ «Конкорд-Консалтинг». Згідно заявлених позовних вимог, «Президент-готель» просить:

  1. Визнати недійсним договір №225 від 03.09.2018 про надання послуг радника з підготовки до приватизації та продажу пакету акцій ПрАТ «Президент-Готель», укладений між ТОВ «Конкорд-Консалтинг» та Фондом державного майна України.
  2. Зобов’язати Фонд державного майна України вчинити дії щодо залучення радника для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакету акцій ПрАТ «Президент-готель» на конкурсних засадах відповідно до вимог порядку залучення радників у процесі приватизації об’єктів державної власності, затвердженого постановою КМУ №878 від 30.11.2016, зокрема:

- прийняти рішення про скасування результатів конкурсу з відбору радника для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакету акцій ПрАТ «Президент-готель»;

- забезпечити проведення конкурсною комісією з відбору радників у процесі приватизації об’єктів державної власності засідання, за результатами якого буде затверджено інформаційне повідомлення;

- в офіційному виданні Фонду державного майна України «Відомості приватизації» опублікувати інформаційне повідомлення «Про проведення конкурсу з відбору радника для надання послуг з підготовки до приватизації та продажу пакету акцій ПрАТ «Президент-готель».

У «Президент-готелі» вважають, що угоду про призначення інвестиційного радника не можна вважати чинною, оскільки уряд у січні 2019 року повторно включив це державне підприємство до переліку приватизації. У такий спосіб готель вимагає провести повторний конкурс на визначення інвестиційного радника.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва