Надання публічної інформації за рішенням суду: держвиконавця задовольнив коментар у Фейсбуці

16:42, 3 июля 2019
Розміщення боржником на особистій сторінці стягувача інформації, за надання якої він звертався до суду, визнали таким, що дозволяє закінчити виконавче провадження.
Надання публічної інформації за рішенням суду: держвиконавця задовольнив коментар у Фейсбуці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головний державний виконавець Новозаводського відділу державної виконавчої служби міста Чернігова Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Наталія Зуєнко вирішила визнати окремі здобутки цивілізації належними інструментами виконання судових рішень. Про це у соціальних мережах розповів мешканець Чернігова Олександр Гашпар.

Так, за його словами, він намагався отримати у комунального підприємства «Чернігівводоканал» публічну інформацію про осіб, які у певний період обіймали посади заступника керівника та головного бухгалтера підприємства, із зазначенням їх прізвищ, імен та по-батькові, а також дати їх призначення. Ці намагання були проігноровані. Довелося залучати судові органи.

23 травня 2019 року Чернігівський окружний адміністративний суд видав виконавчий лист №620/3932/18, яким зобов’язував КП «Чернігівводоканал» надати зазначену інформацію.

Проте вимоги виконавчого документа у визначений законом спосіб, а саме — надсилання інформації стягувачу рекомендованим листом, так і не були здійснені.

Як встановив державний виконавець, згідно з поясненнями КП «Чернігівводоканал», вказаний лист таки був відправлений боржником, але не дійшов до стягувача через помилку у написанні прізвища отримувача, допущену працівником Укрпошти. Водночас держвиконавець виявив, що у соціальній мережі Фейсбук, а саме — на особистій сторінці стягувача, була розміщена інформація про осіб, яку необхідно було надати згідно з виконавчим документом. Вона була надана у вигляді коментаря, із прикріпленням відповідних документів в електронному вигляді.

Держвиконавець Наталія Зуєнко вирішила, що цього достатньо, хоча і не з'ясовувала, чи бачив стягувач цей коментар, і постановила виконавче провадження закінчити.

Як зазначив у соціальних мережах Олександр Гашпар, згодом таки прийшов і офіційний лист КП «Чернігівводоканал», який, щоправда, містив деякі фактичні помилки, зокрема, замість ПІБ головбуха, надали ПІБ його заступника. Неточність інформації могла б свідчити про виконання судового рішення не в повному обсязі, але це вже нікого не цікавило.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки