Повторне жеребкування партій може зірвати вибори, — ЦВК

15:31, 5 июля 2019
У Комісії виказали занепокоєння рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду.
Повторне жеребкування партій може зірвати вибори, — ЦВК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав ЦВК провести нове жеребкування для визначення номерів політичних партій, під якими вони будуть розміщені у виборчому бюлетені. Таке рішення було прийняте за позовом Аграрної партії України

ЦВК наголошує, що нею вже було проведено відповідне жеребкування, з урахуванням якого  вже затверджено форму, колір і текст виборчого бюлетеня для голосування.

При цьому ЦВК не погоджується із вказаним рішенням суду, так як вважає, що забезпечення прав одного суб'єкта виборчого процесу не може мати наслідком порушення прав та законних інтересів інших суб’єктів виборчого процесу та законного перебігу виборчого процесу в цілому як реалізації права виборців на вільне волевиявлення.

В ЦВК зазначають, що включення до виборчого бюлетеня ПП "Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі" під № 22 дає змогу забезпечити повноцінну реалізацію цією політичною партією, а також іншими кандидатами, прав та можливостей щодо участі у виборчому процесі та не порушує інтересів усіх суб’єктів виборчого процесу, тоді як повторне жеребкування викличе ряд невідворотних проблем.

При цьому в разі необхідності проведення нового жеребкування, неможливо вчасно надрукувати необхідну кількість бюлетенів та забезпечити їх доставку для проведення голосування.

Парламентські вибори під загрозою. Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков у прямому ефірі "Право на владу" заявив, що судове рішення про повторне жеребкування партій може зірвати вибори.

Нагадаємо, раніше Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що судове рішення про повторне жеребкування партій може зірвати вибори.  

Також ми публікували коментар Голови КАС щодо рішення Верховного Суду у справі  Андрія Клюєва та Анатолія Шарія

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва