Усіх зайняти бізнесом: ідея Мінсоцполітики щодо подолання безробіття

17:31, 11 июля 2019
Малозабезпеченим сім'ям із державного бюджету позичать гроші на власну справу
Усіх зайняти бізнесом: ідея Мінсоцполітики щодо подолання безробіття
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінсоцполітики відзначилося черговою ініціативою. На цей раз міністерством розроблений законопроект, яким пропонується запровадити деякі стимулюючі механізми для переходу малозабезпечених сімей від одержання соціальних виплат до працевлаштування та економічної незалежності.

Так, у проекті йдеться про обов’язкову реєстрацію особи непрацюючого працездатного члена сім’ї в державній службі зайнятості, підписання ним індивідуальних рекомендацій щодо працевлаштування, запровадження участі в громадських роботах упродовж періоду виплати допомоги і непрацевлаштування.

Цікавою також є пропозиція запровадити заходи економічної самостійності малозабезпечених сімей, зокрема надання можливості працездатним непрацюючим їх членам розпочати власний бізнес за рахунок коштів державного бюджету.

Така фінансова допомога буде одноразовою, безвідсотковою та поворотною, її розмір, порядок надання та умови повернення визначатиме Кабмін.

Також непрацюючих працездатних осіб з числа членів малозабезпечених сімей віднесуть до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Раніше «Судово-юридична газета» неодноразово згадувала про законопроекти Мінсоцполітики. Наприклад, міністерством був розроблений проект закону «Про охорону праці»; зміни до КЗпП України у частині дистанційної роботи та гнучкого графіку, а також щодо посилення відповідальності за невиплату заробітної плати.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси