У Раді зареєстрували законопроект про побутові відходи

18:30, 7 октября 2019
Нардепи ставлять за мету змінити ставлення суспільства до побутових відходів.
У Раді зареєстрували законопроект про побутові відходи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 жовтня народні депутати від фракції «Слуга народу» (Скороход А., Галушко М., Дубінський О. та ін.) подали на розгляд до Верховної Ради проект закону №2207 про управління побутовими та іншими відходами.

Проект закону України «Про управління побутовими та іншими відходами» визначає головні напрями державного регулювання у сфері управління побутовими та іншими відходами з урахуванням європейських підходів до питань управління побутовими та іншими відходами, що базуються на положеннях Рамкової Директиви №2008/98/ЄС Європейського парламенту та Ради від 19 листопада 2008 р. «Про відходи та скасування деяких директив».

Законопроектом у національне законодавство впроваджуються основоположні принципи та положення європейського законодавства у сфері управління побутовими та іншими відходами, зокрема, запровадження ієрархії управління побутовими та іншими відходами та розширеної відповідальності виробника, системи довгострокового планування управління побутовими та іншими відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. Впровадження проекту передбачає у національному законодавстві в сфері управляння побутовими та іншими відходами застосування Найкращих Доступних Технологій (НДТ).

Проектом закону передбачено впровадження інформаційної системи управління побутовими та іншими відходами, яка надасть змогу значно спростити систему обліку та звітності, подання декларацій і здійснення дозвільних процедур у сфері управління побутовими та іншими відходами.

Впровадження Національного переліку побутових та інших відходів на заміну Державному класифікатору відходів сприятиме гармонізації переліку відходів з європейським та буде застосовуватися в системі обліку та звітності у сфері управління побутовими та іншими відходами.

Забезпечення впровадження вищезазначених положень, на думку авторів, дасть змогу змінити ставлення до побутових та інших відходів — не як до джерела загрозливих загальнонаціональних проблем, а як до ресурсу, значною мірою відновлювального.

Законопроектом передбачено також утворення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері управління побутовими та іншими відходами, з повноваженнями щодо організації системи управління побутовими та іншими відходами та забезпечення її функціонування.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  повідомляла, що ТЦ «Метроград» та житлові будинки можуть залишитися без води на місяці.

Також ми писали, що ж змінилося у законопроекті Зеленського про незаконне збагачення до другого читання.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва