НАЗК заявляє про можливе втручання в роботу реєстру декларацій

16:26, 11 декабря 2019
Працівники НАЗК заходили в реєстр без спеціального доручення та дивилися декларації високопосадовців.
НАЗК заявляє про можливе втручання в роботу реєстру декларацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Виконувач обов’язків голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Новак повідомила, що НАЗК готує подання до правоохоронних органів про можливе втручання в роботу Єдиного державного реєстру декларацій. Державна структура сподівається, що на підставі такого подання буде розпочато кримінальне провадження.

Це повідомлення було зроблено під час публічної дискусії "Виконання парламентом Антикорупційної порядку денного". У дискусії взяли участь народні депутати України та представники правоохоронних органів.

Як виявилося, деякі працівники НАЗК, маючи електронні ключі від реєстрів, заходили в них і дивилися декларації не тільки тих осіб, щодо яких було прийнято рішення про перевірку декларацій, але й деяких інших осіб, що обіймають високі посади.

Також стало відомо, що деякі керівники прямо доручали окремим працівникам заходити в реєстр декларацій з метою подивитися, яке майно є у власності певних осіб. Як потім використовувалися ці відомості, невідомо.

Такі дії стали можливими внаслідок відсутності у НАЗК спеціального Положення, яке б регламентувало порядок доступу до реєстру декларацій та визначало, хто та з яких підстав може мати до нього доступ. Наразі НАЗК працює над ліквідацією цієї прогалини. Такий порядок повинен виключати можливість використовувати персональні дані в цілях інших, ніж передбачені законом.

Раніше повідомлялося, що НАБУ отримає доступ до закритої частини Реєстру декларацій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду