У Міноборони назвали число строковиків, які стали контрактниками

14:05, 8 января 2020
Військовослужбовців, які пройшли строкову військову службу, можуть приймати на службу за контрактом на посади сержантського і старшинського складу.
У Міноборони назвали число строковиків, які стали контрактниками
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом 2019 року контракт зі Збройними силами України (ЗСУ) уклали близько 3,9 тисячі солдатів строкової служби. Про це «Судово-юридичній газеті» повідомили в Управлінні зв`язків з громадськістю ЗСУ.

«Протягом 2019 року близько 3,9 тис. військовослужбовців строкової військової служби ЗС України прийнято на військову службу за контрактом на посади рядового та сержантського (старшинського) складу. Порядок укладання контрактів та їх строки визначено Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу», — сказано в повідомленні.

Зазначимо, у статті 19 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» укладати контракти із ЗСУ можуть військовослужбовці, які проходили строкову військову службу. Стаття 20 цього ж Закону визначає, що на військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби. Зокрема, військовослужбовці, які проходять строкову військову службу, можуть прийматися на військову службу за контрактом на посади сержантського і старшинського складу.

Граничний вік, до якого можна вступити на службу, — 45 років. Згідно з частиною 2 статті 23 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

  • для осіб рядового складу — 3 роки;
  • для осіб сержантського і старшинського складу — від 3 до 5 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» аналізувала особливості можливого скасування призову на строкову військову службу до ЗСУ.

Крім того, ми писали, що Росія засудила у Криму 59 осіб за відмову проходити строкову службу.

Також відомо, що за неявку за повісткою можна понести адміністративну та кримінальну відповідальність.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва