Ликвидация Государственной судебной администрации: на сайте Президента появилась петиция

16:38, 27 февраля 2020
В петиции о ликвидации ГСА идет речь об игнорировании ГСА ситуации с выплатой зарплат сотрудникам аппаратов судов.
Ликвидация Государственной судебной администрации: на сайте Президента появилась петиция
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайте Президента Украины появилась петиция о ликвидации Государственной судебной администрации Украины.

«В судах сложилась катастрофическая ситуация с выплатами заработной платы работникам аппаратов судов. Согласно данным Минфина, средняя заработная плата работников аппарата местного суда составляет 8 тыс. грн, работников судебной администрации – 43 тыс. грн.

По представленным декларациям руководителей ГСА, только за декабрь месяц 4 ее работника получили заработную плату, превышающую 2 миллиона гривен.

Обеспечение судов должным образом не осуществляется, в судах отсутствуют почтовые марки для направления корреспонденции гражданам.

Работникам суда приходится работать в катастрофических условиях.

Является нерациональным тратить средства на содержание ГСА и ее подразделений, в то время как для работников суда нет средств по заработные платы», — отмечено в петиции.

На данный момент продолжается сбор подписей.

«Про ліквідацію Державної судової адміністрації та територіальні управління Державної судової адміністрації України

Автор (ініціатор): Кедик Анастасія Володимирівна

Дата оприлюднення: 26 лютого 2020

Державна судова адміністрація України є органом у системі судової влади, який здійснює організаційне забезпечення діяльності судової системи в межах повноважень, установлених Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Основною місією Державної судової адміністрації України є створення належних умов функціонування судів загальної юрисдикції.

Державна судова адміністрація України здійснює функції головного розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення діяльності місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції, органів суддівського самоврядування, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь.

На сьогодні надходження від сплати судового збору є основним джерелом наповнення спеціального фонду Державного бюджету України, з якого проводяться видатки на забезпечення здійснення правосуддя, зміцнення матеріально-технічної бази та інформаційного забезпечення судової влади.

Так, на даний час в судах склалась катастрофічна ситуація з виплатами заробітної плати працівників апаратів судів, відповідно до даних Мінфіну, середня заробітна плата працівників апарату місцевого суду становить 8 тисяч, працівників судової адміністрації 43 тисячі. Відповідно до поданих декларацій керівників ДСА, лише за грудень місяць 4 працівники отримали заробітної плати, що перевищує 2 мільйони гривень. Забезпечення судів належним чином не здійснюється, у судах відсутні поштові марки для направлення кореспонденції громадянам, працівникам суду доводиться працювати в катастрофічних умовах.

Так на даний час в Україні функціонують 25 територіальних управлінь Державної Судової Адміністрації України, керівництво якими здійснює ДСА України.

Є нераціональним витрачати кошти на утримання ДСА та її підрозділи, в той час коли працівникам суду не має коштів за заробітні плати.

На підставі вищенаведеного вважаю за необхідне ліквідувати Державну судову адміністрацію України та її територіальні підрозділи», — сказано в петиции.

 Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде