Відкрийте ветаптеки: депутати звернулися до Уряду

16:45, 23 марта 2020
Урядова Постанова заблокувала роботу зоомагазинів та продаж засобів захисту рослин.
Відкрийте ветаптеки: депутати звернулися до Уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати вимагають від Уряду надати дозвіл працювати в період карантину магазинам з продажу насіння та засобів захисту рослин, а також зоомагазинам і ветаптекам.

Відповідні депутатські звернення до Кабміну опублікували Лариса Білозір та Віталій Безгін.

На думку депутатів, щоб уникнути в Україні дефіциту поставок продуктів харчування до магазинів та колапсу із продажем ветпрепаратів, засобів захисту рослин, корму для тварин та насіння, необхідно внести зміни до Постанови від 16 березня 2020 року № 215.

Справа у тому, що Постанова № 215 не містить дозволу на роботу зазначених суб’єктів. Працювати можуть лише ті, хто здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, проводить банківську та страхову діяльності, а також торговельну діяльність і діяльність із надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

Віталій Безгін вважає, що ветеринарні клініки мають працювати під час карантину, як і зоомагазини, що знаходяться в цих клініках, бо там зазвичай присутні спеціалізовані корма (лікарські, дієтичні), що відсутні у звичайних супермаркетах.

«Створюється ситуація, при якій люди залишаються без посівного матеріалу у зв’язку з неможливістю його придбати. Терміни посіву деяких культур уже закінчуються, і це загрожує майбутньою продовольчою кризою. Як тільки закінчиться посівна, одразу з’явиться потреба в засобах захисту рослин від шкідників, які можуть знищити посіви. Багато людей в селі не мають постійного місця роботи і заробітньої плати, присадибне господарство — це те, що забезпечує їх продовольством на весь рік», — наголошує Лариса Білозір.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, чому застосування законодавства про боротьбу з коронавірусом буде проблематичним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді