Зеленський особисто просив депутатів підтримати закон про банки

18:11, 30 марта 2020
Питань до нього багато, але фінансова підтримка України є більш важливою, вважає Президент.
Зеленський особисто просив депутатів підтримати закон про банки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На третьому за 30 березня позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України було прийнято у першому читанні законопроект №2571-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності». За це рішення віддали свої голоси 267 народних депутатів.

За кілька годин до цього він був внесений до парламенту як депутатський, і підтриманий Комітетом ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

На пленарному засіданні народні депутати також підтримали скорочення наполовину терміну подачі правок та пропозицій до другого читання.

Цікаво, що на початку лютого даний законопроект отримав критичні зауваження від МВФ, якому не сподобалася, зокрема, відсутність норм про те, що для отримання компенсації екс-власниками банківських установ їхні реальні збитки має підтвердити міжнародний аудитор, а справи банків, що стали неплатоспроможними, має розглядати лише Верховний Суд.

Новий уряд Дениса Шмигаля врахував зауваження міжнародних донорів у новому законопроекті №3260, навколо якого відразу розпочалася дискусія навіть у владній фракції «Слуга народу», і який породив декілька альтернативних законопроектів.

Очевидно, між народними депутатами «Слуги народу» було проведено роз’яснювальну роботу, і щоб не ускладнювати розгляд і ухвалення законопроекту, усі погоджені з МВФ положення законопроекту №3260 були перенесені у законопроект №2571-д. Це підтвердив нардеп від фракції «Голосу» Ярослав Железняк.

«Закон про банки підтриманий Комітетом! Він підтриманий згідно Регламенту як 2571-д, але в тій редакції, яку запропонував Уряд», — заявив він на брифінгу перед третім позачерговим засіданням Верховної Ради.

На засіданні також був присутній особисто Президент України Володимир Зеленський.

Він звернувся до народних обранців зі словами, що зараз усім дуже складно, усьому світові, і в тому числі Україні.

«Нам дуже важливо, щоб відбулось підписання Меморандуму з МВФ для підтримки української економіки. Це життєво важливо. У вас і у мене є багато питань до цього закону, до міжнародних організацій, але зараз ми не можемо ділитися за поглядами. Від кожного з вас залежатиме, чи буде надана Україні фінансова допомога, або ні», — переконував депутатів голова держави.

Результати голосування підтвердили, що слова Президента були почуті. Фракцію політичної партії «Слуга народу» підтримали також фракції «Голосу» та «Європейської солідарності».

«Судово-юридична газета» вже розбирала положення урядового законопроекту про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду