Верховна Рада може відстрочити штрафи за нерозмитнені авто

13:14, 4 июня 2020
Пропонується протягом 180 календарних днів з моменту прийняття закону не застосовувати до водіїв штрафних санкцій.
Верховна Рада може відстрочити штрафи  за нерозмитнені авто
delo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат від партії «Слуга народу» Євгеній Брагар зареєстрував законопроект №3542 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування».

Згідно з документом пропонується встановити мораторій на  стягнення, визначені статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою надання можливості особам, які ввезли транспортні засоби на митну територію України, завершити митні формальності протягом 180 днів з моменту прийняття цього закону без застосування до них штрафних санкцій.

Що пропонується законопроектом

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та  доповнити статтю 121  приміткою такого змісту:

«Примітка. Тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування», не застосовується відповідальність за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту, що визначена ч. 8 ст. 121 цього Кодексу».

Окрім цього, законопроектом пропонується доповнити Розділ ХІІІ Закону України «Про виконавче провадження» пунктом 102 такого змісту:

«102. Тимчасово, на період 180 календарних днів з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування», зупинити стягнення за виконавчими провадженнями, відкритими на підставі постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту, що визначена ч. 8 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Народний депутат зазначив, що прийняття законопроекту сприятиме створенню правових передумов для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, ввезених раніше на митну територію України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Раді пропонують продовжити час для можливості розмитнення «євроблях».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду