Раді пропонують продовжити час для можливості розмитнення «євроблях»

13:19, 28 мая 2020
Завершити митні формальності треба буде за 180 днів.
Раді пропонують продовжити час для можливості розмитнення «євроблях»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради опублікували текст законопроекту №3539 «Про внесення змін до Митного Кодексу України щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування». Автором є представник «Слуги народу» Євгеній Брагар. Автор пише, що проект розроблено з метою надання можливості особам, які ввезли транспортні засоби на митну територію України завершити митні формальності протягом 180 днів з моменту прийняття цього закону без застосування до них штрафних санкцій.

Новації

Законопроектом пропонується внести наступні зміни до Митного кодексу України:

Розділ XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» доповнити пунктом 97 такого змісту:

«97. Тимчасово, протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Митного Кодексу України щодо відповідальності за перевищення строку тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування» не застосовується відповідальність за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування, що визначена ч.6 ст. 481 цього Кодексу, та за перевищення встановленого статтею 95 цього Кодексу строку доставки транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування, що визначена ч.6 ст. 470 цього Кодексу.»;

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції підготувало законопроект, яким пропонується переосмислення виконавчого провадження в Україні під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень та рішень інших органів». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Катерина Танцюра
    Катерина Танцюра
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Вікторія Джарти
    Вікторія Джарти
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Віталій Батрак
    Віталій Батрак
    суддя Херсонського апеляційного суду
  • Кирило Гарник
    Кирило Гарник
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва