Уряд розглянув питання зарплат фахівців з питань реформ

18:45, 25 июня 2020
На оплату праці фахівцям з питань реформ у директоратах та секретаріаті Кабміну не вистачає грошей.
Уряд розглянув питання зарплат фахівців з питань реформ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 червня Кабмін за пропозицією міністра КМУ Олега Немчінова вніс зміни до постанови № 647, яка регулює Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки реалізації комплексної реформи державного управління. А саме, йдеться про зарплати фахівців з питань реформ.

Як відмічає автор в пояснювальній записці, за вказаним Порядком передбачено Мінфіном у 2020 році розподіл коштів на оплату праці, виходячи з чисельності фахівців з питань реформ у директоратах Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів, директоратах міністерств, генеральних департаментах та інших центральних органах виконавчої влади, а також Урядовому офісі координації європейської та євроатлантичної інтеграції, які призначені, та кількості посад фахівців з питань реформ, конкурси на заміщення яких заплановані.

Розпорядженням Кабміну від 11 березня 2020 року № 223 заінтересованим державним органам передано частину бюджетних призначень в сумі 446,435 мільйона гривень, передбачених у 2020 році Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату КМУ у загальному фонді державного бюджету за програмою 0421060 «Підтримка реалізації комплексної реформи державного управління».

Проте поширення коронавірусу та внесені зміни до Держбюджету, на жаль, обмежили можливість фінансового забезпечення посад фахівців з питань реформ у повному обсязі, тому до постанови слід внести зміни.   

Втім, під час засідання Олег Немчінов додав, що до остаточної редакції постанови ще будуть вноситися правки, оскільки «мусимо знайти порозуміння з міністерством реінтеграції та міністерством ветеранів у зв’язку з їх унікальною ситуацією щодо фахівців з питань реформ».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України