Скандальна Третьякова пропонує внести зміни в Цивільний кодекс та приватизувати майно профспілок

11:20, 30 июня 2020
Йдеться про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю.
Скандальна Третьякова пропонує внести зміни в Цивільний кодекс та приватизувати майно профспілок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Верховної Ради України з’явилося повідомлення про внесення законопроєкту «Про внесення зміни до Цивільного кодексу України щодо забезпечення прав осіб на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю» (реєстр. № 3752 від 26.06.2020). Автором законопроєкту є народний депутат України, Голова Комітету з питань соціальної  політики та захисту прав ветеранів, Галина Третьякова, яка раніше вносила законопроекти, що викликали різку реакцію у суспільстві. Про них можна дізнатися з матеріалу «Судово-юридичної газети» «Запровадження підстав для звільнення вагітних, реформа прожиткового мінімуму: топ законопроектів Галини Третьякової».

Текст законопроекту № 3752 поки що відсутній на сайті Верховної Ради. Проте відомо, що він буде розглядатися Комітетом з питань правової політики.

 Крім того, під час зустрічі з журналістами 26 червня 2020 року (за повідомленням Укрінформу) Галина Третьякова розповіла про розгляд Комітетом, який вона очолює, законопроекту № 2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)».

«Є норми, які ми готові прибрати. До прикладу, там декларується, що профспілка починає діяти, якщо вона має 10 членів і більше. Ми сьогодні спілкувалися з одним з керівників профспілкового руху, ми можемо виходити на норму 3, наприклад... Можна говорити про те, що ця квота може бути знижена до другого читання», — повідомила Третьякова.

 За її словами, основою цього проєкту закону є реституція майна, яке було передано профспілковому руху в 1960-му році. Законопроєкт має врегулювати питання правового статусу майна профспілок. Перелік об’єктів є на сайті rada.gov.ua. Це наказ Міністерства охорони здоров’я УРСР, відповідно до якого більш, ніж 4 тисячі об’єктів було передано в управління Всесоюзній центральній раді професійних спілок. 

За словами депутата, після набуття Україною незалежності, ВЦРПС перетворився на Федерацію профспілок України.

"За ці часи 4 тисячі об’єктів, які були, перетворилися на 2 тисячі. Було створено два акціонерних товариства — Укрпрофоздоровниця і Укрпрофтур, відповідно яким внутрішніми документами Федерації профспілок власність на це майно самими профспілками було передано на ці акціонерні товариства.

Встановити тепер, яким чином відбувалася передача майна, а частково це майно було передано у власність взагалі приватному сектору, — дуже важко.

Сьогодні, за експертними оцінками, власність майна, яке було державним і знаходиться в управлінні профспілок, оцінюється в розмірі біля 2 мільярдів доларів. Це все - державне майно. Що це означає для нас, як для громадян України? Це означає, що, приватизувавши це майно, ми можемо отримати, якщо продамо ці комплекси, 2 мільярди доларів додаткових доходів у наш бюджет, не звертаючись за кордон за кредитами до МВФ, не звертаючись до ЄБРР та інших структур, в нас це майно є, воно просто привласнено структурою, яка не мала права привласнити це майно", - пояснила депутат.

За словами голови Комітету ВР, повернення цих грошей — нелегкий процес, і це неможливо зробити без закону. Повний аудит чи інвентаризація цього майна ніколи не проводилася.

 Раніше Третьякова пропонувала обкласти укранців ще одним обов’язковим збором.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області