Для нехарчової продукції з ЄС не буде потреби проводити сертифікацію та оцінку відповідності технічним регламентам в Україні

16:05, 21 июля 2020
Депутати пропонують звільнити продукцію з Європейського Союзу від необхідності проходити сертифікацію в Україні, змінивши закон про технічні регламенти та оцінку відповідності.
Для нехарчової продукції з ЄС не буде потреби проводити сертифікацію та оцінку відповідності технічним регламентам в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха та народний депутат Сергій Власенко 17 липня зареєстрували проект Закону про внесення змін до Закону «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» щодо визнання Україною результатів робіт Європейського Союзу з оцінки відповідності продукції» № 3904 від 17.07.2020. 

 Законопроект передбачає, що «нехарчова продукція, виробники якої подали декларацію Європейського Союзу  про відповідність (DoC) та (або) яка має європейський знак відповідності СЕ та (або) відповідає Європейським стандартам CEN, CENELEC, ETSI або іншим технічним регламентам Європейського Союзу, що підтверджено відповідним документом, та надається на ринку, вводиться в обіг, вводиться в експлуатацію імпортером в Україну, не потребує сертифікації,  оцінки відповідності вимогам технічних регламентів в Україні. Україна визнає результати робіт Європейського Союзу з оцінки відповідності на цю продукцію».

«Актуальним є визнання Україною результатів робіт Європейського Союзу з оцінки відповідності на певну продукцію, що сприятиме полегшенню її доступу на ринки України на основі визнання результатів робіт з оцінки відповідності Європейським Союзом на цю продукцію. Продукція, яку у своїй щоденні діяльності використовує світова спільнота та яка відповідає стандартам та технічним регламентам Європейського Союзу, має бути доступною і для українського споживача. Виробники такої продукції (імпортери) мають бути звільнені від її повторної сертифікації та оцінки відповідності технічних регламентів вже в Україні, адже високий стандарт такої продукції вже визнаний європейськими інституціями», - зазначають автори законопроекту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва