Стефанчук запропонував заснувати нові відзнаки від Верховної Ради

08:51, 9 сентября 2020
Віце-спікер Стефанчук впроваджує дві нові відзнаки Верховної Ради та доручає Разумкову зайнятися описом нагрудного знака.
Стефанчук запропонував заснувати нові відзнаки від Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук запропонував заснувати дві нові відзнаки Верховної Ради України.

Так, Комітет ВР з питань правової політики 2 вересня схвалив проекти постанов авторства віце-спікера № 3007а та № 3008а.

«Метою ухвалення передбаченого проектом постанови рішення є відзначення на державному рівні непересічного у контексті становлення української державності рішення, яке стало фундаментом правової системи країни, її законодавства, а також визначальним чинником забезпечення державного суверенітету, консолідації українського суспільства, формування і розвитку інститутів державної влади, становлення громадянського суспільства.

Проектом постанови передбачено проведення урочистого засідання Верховної Ради України з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України 28 червня 2021 року у залі пленарних засідань Верховної Ради України.

Крім того, передбачається заснування відзнаки Верховної Ради України – «25 років Конституції України», - зазначає автор.

У зв’язку з цим Голові ВР Дмитру Разумкову доручається затвердити Положення про відзнаку Верховної Ради України «25 років Конституції України», описи цієї відзнаки та нагрудного знака до неї.

Також Комітет схвалив й інший проект постанови, за яким 24 серпня 2021 року у залі пленарних засідань Верховної Ради України має бути проведено урочисте засідання з нагоди 30-ї річниці прийняття Акту проголошення незалежності України, організацію підготовки та проведення якого має забезпечити Разумков, як і затвердити Положення про відзнаку Верховної Ради України «30 років Акту проголошення незалежності України», описи цієї відзнаки та нагрудного знака до неї.

Слід зауважити, що Комітет ВР з питань правової політики звернув увагу на певну неточність Руслана Стефанчука. Так, в преамбулі проекту його постанови № 3007а  зазначено, що «28 червня 2021 року виповнюється 25 років з часу ухвалення Верховною Радою України Конституції України», проте Конституція України була прийнята Верховною Радою України, до того ж і в назві проекту, і в тексті проекту Постанови застосовується саме термін «прийняття», відтак доцільно було б зберегти єдину термінологію в контексті прийняття Конституції України.

Також невідомо, за що саме особа має отримати таку відзнаку.

Нагадаємо, що нещодавно нардепів Віталія Безгіна та Олександра Корнієнко нагородили грамотами Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді