Підвищення зарплат у АМКУ — моє першочергове завдання, — Піщанська

08:35, 16 сентября 2020
Очільниця Антимонопольного комітету вважає, що гідний рівень зарплат є однією із запорук незалежності АМКУ.
Підвищення зарплат у АМКУ — моє першочергове завдання, — Піщанська
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська вважає, що зарплата її співробітників занадто низька для тих завдань, які вони виконують. Про це вона заявила у ході інтерв’ю для видання Інтерфакс. Вона підкреслила, що працівники АМКУ отримують найменшу зарплату серед представників органів, що виконують схожі завдання: «І мова йде не про 5%, а про суттєву різницю. А ми розслідуємо справи, які стосуються великих фінансово-промислових груп».  При цьому пані Піщанська акцентує увагу на тому, що достойна зарплата – це один із факторів незалежності таких органів.

На думку Голови АМКУ, вищий рівень оплати праці дозволить більш ефективно залучати фахівців до роботи у комітеті, адже зараз мотивація працювати у АМКУ лише репутаційна та як спосіб отримати досвід. Так, вона зазначає, що зарплата спеціаліста у відомстві складає близько 15 тисяч гривень із надбавками та преміями. Разом з тим, пані Піщанська вважає, що не всі способи підвищення зарплати є підходящими.

Наприклад, вона виступила проти ідеї прив’язувати зарплати до накладених штрафів у певному процентному співвідношенні, адже, на її думку, це може мати певні ризики щодо зловживання: «Накладення штрафів – це покарання порушників. А зарплата – це винагорода особи за виконану роботу та має залежати від KPI працівника».

За словами очільниці АМКУ, зараз ведеться активна робота з усіма органами державної влади для підвищення зарплати співробітникам комітету.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва