«Пакт заради молоді-2025»: що це таке і чого чекати молоді

13:45, 24 сентября 2020
Кабмін та роботодавці підписали угоду, направлену на підтримку молоді.
«Пакт заради молоді-2025»: що це таке і чого чекати молоді
mon.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні відбулося підписання нового українського «Пакту заради молоді-2025». Це програма, комплекс дій між роботодавцями і молоддю для професійної реалізації. Це має сприяти успішному майбутньому молоді. На цьому наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України (МОН) Сергій Шкарлет під час церемонії підписання Пакту.

«Для Міністерства освіти і науки України Пакт заради молоді-2020 був яскравим та цікавим прикладом реалізації стратегічної мети подолання розриву між освітянською наповненістю програми та вимогами роботодавців. Якщо брати в розрахунок, що 200-250 тисяч молоді щорічно отримують вищу освіту, то за ініціативою Пакту та 150 роботодавців було працевлаштовано майже 45 тисяч – це 25% від випуску», — прокоментував Сергій Шкарлет, якого цитує пресслужба МОН.

Як наголосили в МОН дана ініціатива дає можливість молоді отримувати менторство, вчитися та готуватися до майбутньої професійної кар’єри безпосередньо на практиці в роботодавців.

«В Україні 30% населення – це молоді люди, це потенціал нашої держави. Підприємства-учасники Пакту взяли на себе зобов'язання надати їм практичних навичок, до того як вони розпочнуть свій кар'єрний шлях», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МОН пропонує заборонити вступ на правничу магістратуру особам, які не навчалися на правничому бакалавраті. Про це йдеться в проекті Умов прийому, розміщеному на сайті МОН (проект Умов прийому до закладів вищої освіти (ЗВО) на 2021 рік для громадського обговорення). Проект розроблений відповідно до чинного Закону України «Про вищу освіту». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки