У Мінфіні розповіли, що очікує від України МВФ для надання траншу

14:30, 22 октября 2020
Чи має претензії МВФ до України розповів заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції.
У Мінфіні розповіли, що очікує від України МВФ для надання траншу
zn.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук розповів, які умови МВФ вже виконала Україна та чи буде другий транш, в інтерв'ю НВ Бізнес. 

Так, на запитання стосовно того, що ж Україна має зараз зробити, щоб отримати транш у цьому році, Юрій Драганчук зазначив, що претензій до того, як ми виконуємо домовленості по структурним маякам у МВФ немає.

«Були певні занепокоєння з приводу відставки голови НБУ Смолія. Зараз вже все нормально. Є новий голова Нацбанку, ми бачимо, що система працює стабільно, все нормально, ніяких змін у банківському секторі від зміни персоналій не відбулося. Тобто новий менеджмент НБУ притримується визначеного курсу, незалежний Нацбанк працює як працював, відповідно.

Є питання по рішенню Конституційного суду з приводу НАБУ. Це рішення передбачає зміни в закон про НАБУ, які потрібно внести і прийняти. І, МВФ, звичайно, спостерігає за цим процесом. Якщо все буде добре, то ніяких перепон для того, щоб отримати транш у цьому році у нас не буде. Іде робочий процес».

Що стосується обрання нового керівника САП, то він зазначив, що «по комісії насправді в них більше не питання, а очікування: наскільки вона адекватно запрацює. Ми всі побачимо, коли комісія почне здійснювати відбір. Відповідно, якихось таких конкретних речей, структурних маяків, які ми не виконали, у нас немає.

От коли МВФ отримає впевненість, що все в порядку, ніякі реформи не зупиняються, ми продовжуємо попередній курс, тоді буде позитивний сигнал, буде черговий транш».

Стосовно судової реформи він вказав, що «процес триває»:

«Україна щойно отримала висновок Венеціанської комісії, і Мін'юст, Офіс Президента, і профільний комітет зараз активно працюють над цим питанням із нашими міжнародними партнерами».

Нагадаємо, раніше у Мін'юсті розповіли про те, на якій стадії знаходиться законопроєкт стосовно змін до порядку добору членів Вищої ради правосуддя. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки