Ексчлена Вищої ради правосуддя призначено першим заступником голови Держгеокадастру

11:54, 23 октября 2020
Разом із головою Держгеокадастру він буде займатися розробкою законопроєкту про вилучення ділянок для суспільних потреб.
Ексчлена Вищої ради правосуддя призначено першим заступником голови Держгеокадастру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2020 р. № 1288-р ексчлена Вищої ради правосуддя Анатолія Мірошниченка призначено першим заступником Голови Державної служби України з питань геодезії‚ картографії та кадастру Романа Лещенка.

Нагадаємо, раніше Роман Лещенко повідомив, що він разом із «першим заступником, доктором юридичних наук, професором Київського університету, моїм вчителем із кафедри земельного права Анатолієм Миколайовичем Мірошніченком розробляє законопроєкт про вилучення ділянок для суспільних потреб». Щоправда, виходить, що на момент надання інтерв’ю «Економічній правді»  А. Мірошніченко ще не був заступником.

«Для чого він (законопроєкт) потрібен? Уявіть, що більшість землі розпайована чи перебуває в безоплатній приватизації, а нам потрібно зробити об'їзну дорогу в Києві. Повірте, вільної землі поблизу столиці немає. Ми хочемо зробити дорогу, а землі для неї немає.

Ми пропонуємо механізм компенсації для громадян вартості земельних ділянок, які будуть вилучатися для суспільних потреб, наприклад, виплачуючи умовно по 100 тис. грн.

Тобто спочатку держава дала безкоштовно землю громадянину, далі попросила вибачення, бо їй потрібна ця ділянка для користування, і компенсувала вартість такої земельної ділянки згідно з нормативно-грошовою оцінкою у випадку відчуження.

Державі потрібні міст, гуртожиток для військовослужбовців, об'їзна дорога, а їх немає де будувати. А якщо завтра знадобиться сміттєпереробний завод під Києвом? Немає землі. Усе позабирали, усе порізали, усе попиляли. Це проблема Одеси, Миколаєва і Херсона, де не можна побудувати порт, бо все роздали в рамках безоплатної приватизації», - зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» писала, як через бардак із реєстрами Україна втратила землю.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей