Держгеокадастр повідомив про ліквідацію Головних управлінь в областях

16:37, 18 ноября 2020
Кабмін затвердив Постанову, яка змінює структуру Держгеокадастру та скорочує його штат.
Держгеокадастр повідомив про ліквідацію Головних управлінь в областях
Источник фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко в соцмережах повідомив про початок ліквідації Головних управлінь Держгеокадастру в областях та місті Київ. Зазначена процедура передбачена Постановою Кабінету Міністрів України № 1118 «Питання функціонування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру», що ухвалена Урядом 16 листопада 2020 року.

Згідно з Постановою Кабміна територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру будуть ліквідовані як юридичні особи публічного права.

За словами Романа Лещенко замість ліквідованих управлінь будуть утворенні територіальні органи Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, як структурні підрозділи центрального апарату (це була пропозиція Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства).

У штаті Держгеокадастру буде менше 4 тисяч співробітників (сьогодні близько 10 тисяч). При цьому Роман Лещенко вирішив зберегти профільних спеціалістів та пообіцяв незабаром презентувати нову структуру Держгеокадастру.

 «Щодо співробітників і їхньої подальшої долі — ми будемо розглядати можливість максимального збереження профільних фахівців. У цьому нам доведеться конкурувати з територіальними громадами, які у зв’язку з передачею їм земель за межами населених пунктів, теж шукатимуть відповідних спеціалістів», — резюмував Голова служби.

Раніше Держгеокадастр повідомив, що починає передавати землю об’єднаним територіальним громадам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде