GSA офіційно розпочала процес передачі виконавчої влади Джо Байдену

11:46, 24 ноября 2020
Голова GSA заявила, що затримка процесу не була наслідком політичного тиску, а Трамп повідомив, що їй погрожували.
GSA офіційно розпочала процес передачі виконавчої влади Джо Байдену
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Адміністрація служб загального призначення (GSA) – федеральний орган, який забезпечує допомогу у підтримці та управлінні урядовими установами – визнала Джо Байдена очевидним переможцем виборів Президента США – про це повідомляє CBS News.

Так званий «лист підтвердження» від голови GSA не є офіційним фактом встановлення результатів виборів, але є одним із перших кроків, який запускає формальний процес передачі виконавчої влади у Сполучених Штатах. З моменту заснування Адміністрації у 1949 році отримання цього листа було радше формальністю, а новообрані президенти отримували його лист невдовзі після дня голосування. Винятком стали лише вибори 2000 року, коли GSA чекала на рішення Верховного суду у справі Буш проти Гора, та цьогорічні вибори.

За даними law360.com, 19 листопада більше 40 сенаторів від Демократичної партії звернулися з офіційними листом до Емілі Мьорфі – голови GSA, яку призначив Дональд Трамп – з вимогою розпочати процес передачі влади Джо Байдену. Видається, що на той момент Адміністрація не планувала відправляти лист підтвердження демократу, адже невдовзі повідомила, що 30 листопада має відбутися брифінг, де представник GSA пояснить усі деталі затримки відправки листа.

Втім, вже 23 листопада Джо Байден отримав підтвердження від GSA. У листі Емілі Мьорфі непрямо повідомила, що затримка у початку процесу передачі влади була спричинена рядом судових позовів щодо результатів виборів: «Я серйозно ставлюся до своєї посади і, у зв’язку із нещодавнім розвитком подій щодо судових процесів та сертифікації результатів виборів, відправляю вам сьогодні цей лист, щоб зробити для вас доступними ці ресурси та послуги (необхідні для передачі влади – прим.)». Також вона зазначила, що затримка ні в якому разі не була наслідком тиску з боку Білого Дому чи будь-кого з посадовців GSA.

Завдяки цьому рішенню команда Джо Байдена не лише отримує формальний дозвіл розпочати процес передачі влади і доступ до певних документів, але й 7,3 мільйони доларів для забезпечення цього процесу. Крім того, GSA виділить штабу демократа відповідні приміщення для роботи над процесом, зокрема – над кадровими питаннями, які є важливою частину передачі влади на цьому етапі.

Разом з тим, Дональд Трамп також не залишився осторонь цієї ситуації. У своєму твіттері він не лише залишився на позиціях невизнання результатів виборів, але й звинуватив опонентів в агресії щодо Мьорфі: «Я хочу подякувати Емілі Мьорфі з GSA за її непохитну самовідданість та вірність нашій країні. Її ображали і переслідували, їй погрожували – і я не хотів би бачити, як таке відбувається з нею, її родиною чи співробітниками GSA. Наша справа ЩЕ Й ЯК триває, ми будемо продовжувати боротися, і я вірю, що ми візьмемо гору. Тим не менш, на благо нашої країни, я рекомендую Емілі та її команді зробити те, що необхідно, відповідно до протоколів, і сказав моїй команді чинити так само».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що особистий адвокат Трампа заявив, що вони просунулися у своїй задачі швидше дістатися до Верховного суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде