Антикоркомітет висловив зауваження до антикорупційного законопроекту Зеленського

17:30, 1 декабря 2020
Законопроект не викликав великого обговорення, але за оголошене зауваження підтримала абсолютна більшість депутатів.
Антикоркомітет висловив зауваження до антикорупційного законопроекту Зеленського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 грудня Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики на своєму засіданні розглянув президентський законопроєкт №4434 щодо відновлення відповідальності за недостовірне декларування. У рамках цього законопроєкту Президент України запропонував, зокрема, повернути до Кримінального кодексу статті про відповідальність за умисно недостовірне декларування.

Законопроєкт передбачає дві нові статті у ККУ – декларування недостовірної інформації та неподання декларації. «Судово-юридична газета» вже писала про те, що відповідно до пропозицій Президента посадовцям вигідніше просто не подавати декларацію, аніж подавати недостовірні відомості.

Великого обговорення проєкт акта не спровокував. Комітет ухвалив рішення висунути лише одне зауваження до його змісту – у депутатів виникли питання щодо доцільності виведення з переліку посадовців, які підлягають спеціальній перевірці, вищого офіцерського складу. У підсумку, депутати майже одностайно проголосували за визнання законопроєкту таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства із вищезгаданим зауваженням.

Також сьогодні свою підтримку цьому законопроєкту Володимира Зеленського висловило НАЗК. У агентстві позитивно оцінили пропозицію повернення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Раніше ми повідомляли про те, як будуть відновляти відповідальність за брехню у деклараціях на підставі законопроєктів Дениса Монастирського та Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки