Поліція почала штрафувати водіїв за новим законом: хто перший потрапив у список

16:48, 18 марта 2021
Водій маршрутки під наркотиками та керування авто попри заборону: які перші штрафи за новим законом.
Поліція почала штрафувати водіїв за новим законом: хто перший потрапив у список
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 березня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» (законопроект 2695). Ним у значній мірі збільшені штрафи для водіїв та введено новий порядок покарання для них за порушення ПДД (детальніше тут).

Одним із перших відповідатиме за порушення ПДР за новими штрафами водій маршрутного транспортного засобу, повідомляє патрульна поліція Києва. 

Так, 17 березня до поліції звернувся громадянин, який стверджував: на власні очі бачив водія автобуса, який вживав наркотики на кінцевій зупинці.

Патрульні розшукали вказаний транспортний засіб на вулиці Привокзальній. Водій дійсно перебував з ознаками наркотичного сп'яніння, що заперечував. Проходити освідування у встановленому законом порядку чоловік відмовився.

Патрульні склали на чоловіка протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. За що тепер передбачена відповідальність у 17 000 гривень з позбавленням права керування на 1 рік.

Керування автобусом передали колезі, про подію повідомили представника перевізника та патрульних з відділу безпеки дорожнього руху.

Окрім того, командир батальйону Управління патрульної поліції у місті Києві Євген Зборовський повідомив, який штраф чекає на водія, що сів за кермо попри заборону.

«Шокова терапія для громадян, які не поважають закони України.

Перший у Києві штраф за керування авто водієм, який позбавлений судом права керувати ТЗ йде на Голосіївський район.

Відразу дві наші нові «гарячі» пропозиції зібрав даний суб'єкт із ймовірно платиновим ланцюжком на шиї, бо хто ж ще може дозволити собі штраф 20 тисяч 400 гривень за порушення заборони суду і ще повторний протокол за керування транспортним засобом у стані сп'яніння, який ймовірно у суді перетвориться на штраф 34 тисячі гривень і позбавлення керувати транспортними засобами ще на 3 роки з можливим за рішенням суду адмінарештом на 10 діб і оплатним вилученням ТЗ!

Багато? А хіба це нормально отримати заборону керувати ТЗ і продовжувати собі кататись на гульки з друзями.

Але це ще не все! У нашого "героя" ще є куди рости! Якщо він дозволить собі ще разочок сісти за кермо, то отримає ще одне запрошення у суд у вигляді протоколу зі штрафом у 40 800 грн + 5-7 років позбавлення права керування + можливо за рішенням суду оплатне вилучення транспортного засобу.

Вууух! Оце так перспективи у хлопця. Здається тут законотворці максимально постаралися, щоб порушники усвідомили і виправились.

А я б за повторне керування навіть тверезим давав би відразу адмінарешт за ґратами за неповагу до суду і законів України, але кажуть, що це не гуманно.

А раніше було що? 510 грн і все. Ти позбавлений права керування? 510 грн штраф і все! Ніякої прогресії покарання, ніякого виховного ефекту.

Сподіваюсь Вас, мої законослухняні громадяни, як і мене, дуже тішать такі зміни і дуже сподіваюсь, що суди не будуть соромитись забирати авто і відправляти на 10 діб переосмислити буття за ґрати», - зазначив він.

Якщо у Вас є інформація про позбавлених, які продовжують керувати ТЗ - повідомляйте поліцію! Залюбки направимо на перевиховання, тепер благо є інструменти!

Раніше «Судово-юридична газета» вже проаналізувала окремі аспекти цього закону. Зокрема:

- щодо нових штрафів для пішоходів та велосипедистів;

- щодо штрафів для «євробляхерів» та авто з брудними номерними знаками;

- щодо нових строків для притягнення до відповідальності;

- щодо усунення колізії між «кримінальним» та «адміністративним» характером правопорушення з керування авто у стані сп’яніння (ст. 130 КпАП та стаття 286-1 КК);

- щодо відеофіксації евакуювання авто та процедури перевірки водіїв на стан сп’яніння.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду