Олександр Ткаченко розповів про перші дії Центру інформаційної безпеки на прикладі новини про смерть дитини на Донбасі

12:28, 6 апреля 2021
Глава Мінкульту Ткаченко розповів про новину щодо смерті дитини на Донбасі: «Не виключаю, що самі окупаційні війська «помилилися», або можливо вибух газу. Питання, як це використовується кремлівцями».
Олександр Ткаченко розповів про перші дії Центру інформаційної безпеки на прикладі новини про смерть дитини на Донбасі
Джерело фото: ukrinform
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, в Україні наразі створено два органи, які будуть займатися моніторингом засобів масової інформації. Перший - це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який працює при Міністерстві культури та інформаційної політики, яким керує Олександр Ткаченко. Другий – Центр протидії дезінформації, керівником якого Президент Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко.

Поки що незрозуміло, яким чином будуть розмежовані функції цих двох центрів та які кошти будуть витрачатися на фінансування їх роботи. Обидва органи будуть займатися зокрема протидією «маніпулюванню громадською думкою».

6 квітня Олександр Ткаченко повідомив про перші здобутки Центру при його міністерстві.

«Читаю аналітичну записку Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, що був створений та презентований тиждень тому. Поки що ці доповіді – у тестовому режимі.

Зачепили дві новини.

Перша – про смерть дитини на окупованому Донбасі, начебто від удару українського безпілотника, що скинув саморобний вибуховий пристрій. Роздмухували цей фейк ті ж самі російські та прокремлівські ЗМІ, які у 2014-му ридали ридма над «розіп’ятим хлопчиком».

Загибель дитини – надзвичайно трагічна подія.

Від чого насправді вона загинула, можливо, ми ніколи не дізнаємося. Не виключаю, що самі окупаційні війська «помилилися», або можливо вибух газу. Питання, як це використовується кремлівцями.

Перша публікація про смерть дитини з’явилася майже о 17-й вечора. А вже о 20-й спікер Держдуми РФ закликав підняти питання про виключення України з Ради Європи. Як тут не згадати «журналістів» кремлівських ЗМІ, що опинялися на місці організованих бойовиками терактів ще до самих терактів. Подібне нагнітання прокремлівськими «медіа» може також бути планом щодо подальшої ескалації ситуації на фронті та саботування міжнародних перемовин.

Друга новина про те, що не вишиванка, чи народні танці та співи роблять українців українцями. А саме – про скандал у Латвії, де, як з’ясувалося під прикриттям «Об’єднання українських товариств Латвії» в інтересах країни-агресора працювали кремлівські маріонетки. Дякую за принципову позицію Світовому конгресу українців, що вперше за свою історію виключив цю антиукраїнську організацію зі своїх лав. Як тут не провести аналогію з так званим «Російським центром науки та культури» в Києві. З тим, що примудрився назвати Тараса Шевченка російсько-українським поетом. Тепер пхати свої фейки в український інформпростір їм стане значно складніше. Адже вже почали діяти санкції РНБО проти організації «Россотруднічество», яка ще у 2016-му році визнана Європейським парламентом як пропагандистська. У Кремлі у відповідь на санкції РНБО вже заявили, що «розірвуть взагалі все, що є». І якщо кремлівці так нервуються, це означає, що Україна йде вірним шляхом, викорінюючи наративи держави-агресора з наших терен», - написав він у своєму телеграм-каналі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси