В Украине создают онлайн-ресурс, который будет отражать информационные атаки, — глава Минкульта

18:00, 31 марта 2021
Министр культуры Александр Ткаченко заявил, что в Украине создается Центр информационной безопасности и онлайн-ресурс для борьбы с информационными атаками.
В Украине создают онлайн-ресурс, который будет отражать информационные атаки, — глава Минкульта
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Министр культуры и информационной политики Александр Ткаченко заявил, что Центр борьбы с дезинформацией официально начал работу. Также, по его словам, создают онлайн-ресурс, который будет отражать информационные атаки.

«Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ) презентовано, і він офіційно розпочинає працювати. Тепер ми маємо державний механізм протидії дезінформації, що дозволить захищати інформаційний простір від викривлень та вкидів. Нагадаю, що очолила центр Любов Цибульська.

ЦСКІБ спрямований на об’єднання зусиль Громадських організацій, Укрінформу та влади у боротьбі із дезінформацією, швидке реагування на фейки, а також на промоцію українських наративів.Структура діятиме при МКІП, але у співпраці з Центром протидії дезиінформації РНБО, за яким лишається безпекова функція і перспектива міжнародного хабу.

Робота центру має передусім просвітницьку функцію: розвінчування фейків в українському інформпросторі. Досягатимемо це шляхом:

⁃ Стратегічних комунікацій, що включають розробку контрнаративів РФ, проведення інформкампаній, включення українських наративів у щоденну комунікацію уряду;
⁃ Створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформатаки;
⁃ Регулярного сповіщення про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільне напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.

Українці мають вміти розрізняти реальні факти від вигаданих провокацій РФ і масово ставати медіаграмотними. Таким чином ми також працюватимо над підвищення рівня критичного мислення.

Вперед!» - заявил Ткаченко.

Впрочем, пока неизвестно, сколько средств необходимо для работы такого онлайн-ресурса.

Напомним, ранее Минкульт Александра Ткаченко выделил из Госбюджета миллионы на съемки патриотических сериалов, в частности, «Дональд і Рональд блукають Україною», «Спиртовоз», «СБУ» и других.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду