Кандидати у судді звернулися до Президента Зеленського: відео

14:20, 11 июня 2021
У судах критично бракує суддів, але призначати кандидатів, які пройшли всі випробування, ніхто не поспішає: звернення до Володимира Зеленського, відео.
Кандидати у судді звернулися до Президента Зеленського: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Не секрет, що судова система у 2020-2021 роках стикнулася з глибокою кадровою кризою, яка безпосередньо загрожує доступу громадян до правосуддя та призводить до тяганини, порушення строків розгляду справ. Свіжий приклад – 11 червня на Раді суддів України обговорювалося питання, що у деяких загальних апеляційних судах наразі неможливо сформувати колегії для розгляду кримінальних справ – бо судді відповідної спеціалізації пішли з посад.

Звісно, вся судова система очікує на запуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС), але відповідний невідкладний законопроект Президента 3711 (наразі вже 3711-д) вже рік, як знаходиться у Верховній Раді.

Разом з тим, частина кандидатів, які пройшли всі випробування і подання щодо яких у 2016 році знаходилося на підписі в Адміністрації Президента, готова здійснювати правосуддя. Відповідний законопроект 4229, який дозволить їм приступити до обов’язків із здійснення правосуддя, наразі вже рекомендовано Комітетом Верховної Ради з питань правової політики до ухвалення.

Кандидати у судді, які роками чекають на те, щоб нарешті їх випробування закінчились, записали відеозвернення до Президента Володимира Зеленського.

«У той час, як в Україні не вистачає третини від загальної кількості суддів, а громадяни України роками чекають на розгляд своїх справ у місцевих судах, ми, готові до роботи кандидати на посаду судді, очікуємо на призначення більше 5 років», - йдеться у зверненні.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва