Зеленский рассказал о 150 построенных школах во время «Великого будівництва», но Кабмин об этом не в курсе, документ

14:23, 16 июня 2021
Действительно ли в Украине построили 150 школ и 100 садиков, как утверждает Зеленский, документ.
Зеленский рассказал о 150 построенных школах во время «Великого будівництва», но Кабмин об этом не в курсе, документ
Джерело фото: gazeta.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент утверждает, что «Велике будівництво» дало украинцам новые школы и садики.

Так, 31 мая во время своего выступления на форуме «Украина 30» Президент Украины Владимир Зеленский сообщил, что с 2019 года в рамках программы «Велике будівництво» (цитата): «Сделано более 150 школ, 100 садиков по всей стране».

«Судебно-юридическая газета» обратилась к Кабинету Министров Украины с запросом предоставить информацию о том, в каких же населенных пунктах, по какому именно адресу и когда были построены школы и детские сады, были ли они построены «с нуля» или же проведен ремонт уже существующих объектов.

Что ответили

Секретариат Кабмина переадресовал запрос «Судебно-юридической газеты» по принадлежности в МОН.

В свою очередь, Министерство образования и науки переадресовало наш запрос «по принадлежности» в Министерство развития общин и территорий Украины.

«Відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» надсилаємо для розгляду за належністю запит редакції «Судово-юридичної газети», що надійшов із Секретаріату Кабінету Міністрів України (лист від 07.06.2021 № 19669/0/1-21), щодо переліку закладів дошкільної та загальної середньої освіти, які увійшли до проєкту «Велике будівництво».

Про результати розгляду просимо поінформувати редакцію «Судово-юридичної газети», Кабінет Міністрів України та Міністерство освіти і науки України», - отмечается в письме МОН.

Однако в Министерстве развития общин и территорий Украины посчитали, что данный запрос не относится к их компетенции, и отправили его обратно – в МОН.

«Міністерство розвитку громад та територій України розглянуло лист Міністерства освіти і науки України від 11.06.2021 № 1/12-3030 стосовно розгляду за належністю запиту редакції «Судово-юридичної газети», що надійшов із Секретаріату Кабінету Міністрів України листом від 07.06.2021 № 19669/0/1-21 щодо надання додаткової інформації про заклади дошкільної та загальної середньої освіти, які увійшли до проєкту «Велике будівництво» та про які 31.05.2021 було оголошено на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» та повідомляє, що Мінрегіоном не готувалися матеріали до зазначеного заходу та Міністерство не володіє інформацією, про яку запитується у запиті редакції «Судово-юридичної газети».

При цьому зазначаємо, що відповідно до Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 630, Міністерство освіти і науки України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах освіти і науки, наукової, науково-технічної діяльності, інноваційної діяльності в зазначених сферах, трансферу (передачі) технологій, а також забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю закладів освіти, підприємств, установ та організацій, які надають послуги у сфері освіти або провадять іншу діяльність, пов’язану з наданням таких послуг, незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

Враховуючи викладене та відповідно до частини третьої статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», надсилаємо за належністю запит редакції «Судово-юридичної газети», що згідно з функціоналом був надісланий Міністерству освіти і науки України листом Секретаріату Кабінету Міністрів України від 07.06.2021 № 19669/0/1-21», - написали нам в ответе.

Таким образом, органы исполнительной власти переадресовали запросы друг другу, поэтому построили ли в Украине 150 школ и 100 садиков, как это утверждает Зеленский, и где именно их «построили», остается загадкой.

В свою очередь просим читателей сообщить, построены ли в их населенных пунктах новые школы и садики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді