Кличко рассказал, откуда на Майдане появились «советские» автоматы с газировкой

13:45, 17 августа 2021
Мэр Киева Виталий Кличко заявил, что муляжи советских квартир и автоматы с газировкой появились на Майдане Независимости без согласования с КГГА.
Кличко рассказал, откуда на Майдане появились «советские» автоматы с газировкой
Источник фото: Facebook Александра Рудоманова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 августа некоторые пользователи социальных сетей возмутились установкой на Майдане Независимости муляжей автоматов с газированной водой и «коробок» советских квартир.

Возник вопрос, кто и с какой целью установил эти объекты возле Аллеи Героев Небесной Сотни.

Мэр Киева Виталий Кличко пришел на место и заявил, что КГГА согласования на установку не давала, декорациями для праздничных мероприятий занимается Офис Президента.

«Щодо "інсталяції" на Алеї Героїв Небесної сотні. Керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності підтвердило, що встановлення "інсталяції" було погоджене з ним.

Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента. 

Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів.

Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці й очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили "інсталяцію".

Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, недоречні символи ностальгії за Радянським Союзом...» - написал мэр в телеграм.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України