Кабмін визначив дату запуску Президентського університету

14:11, 25 августа 2021
Першочергово у виші буде збудовано апарт-готель та лабораторні корпуси.
Кабмін визначив дату запуску Президентського університету
Джерело фото: kyiv.depo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До 1 вересня у структурі Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації має бути утворений Центр спеціальних проектів, що буде опікуватися Президентським університетом, а до 1 травня наступного року мають затвердити керівника закладу цього вишу. Про це йдеться у затвердженому плані заходів з реалізації концепції проекту «Президентський університет».

Далі у плані зазначено до 1 червня наступного року здійснити підготовку статутних документів та здійснення його реєстрації в установленому законодавством порядку.

Будівництво

До 1 липня має бути сформована адміністрація. До 1 вересня настпуного року має бути визначена земельна ділянка для будівництва на території «Експоцентру України». До 20 грудня наступного року має бути отриманий дозвіл на проведення будівельних робіт.

До 1 жовтня 2023 року має бути завершене виконання будівельних робіт першої черги будівництва та введення в експлуатацію навчально-лабораторного корпусу та апарт-готелю для студентів та викладачів.

До 1 жовтня 2024 року має бути введений в експлуатацію адміністративний корпус. Нарешті до 1 жовтня 2025 року має бути завершене будівництво решти будівель.

Навчання

До 1 грудня 2021 року повинні  розробити концепцію науково-технологічного парку із спеціальним правовим режимом, що буде діяти при Президентському університеті. До 15 січня 2022 року має бути завершено формування освітніх напрямків. До 1 травня 2023 року має бути проведено конкурсу на посади наукових і науково-педагогічних працівників університету.

Ну і навчальний процес попередньо має початися саме 1 жовтня 2023 року, тобто до закінчення будівництва, але вже з житлом для викладачів та студентів у апарт-готелі та лабораторними корпусами.

Нагадаємо, у кінці травня Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні буде створено Президентський університет.

Пізніше Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що викладачі до новоствореного Президентського університету будуть проходити жорсткий конкурс з роботодавцями, а навчання на бакалавраті триватиме 3 роки. Побудувати виш повинні у Києві на території ВДНГ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області