Корнієнко заявив, що для проведення реформ освітня компетенція не має значення

12:42, 19 октября 2021
Корнієнко вважає, що для реформ треба мати волю політичну і план, як це робити.
Корнієнко заявив, що для проведення реформ освітня компетенція не має значення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада обрала першим заступником Голови Верховної Ради нардепа Олександра Корнієнка.

Відповідаючи на питання народних депутатів, перед призначенням Олександр Корнієнко сказав, що одна із головних задач – це реформа Верховної Ради.

«Щоб проводити реформи, не треба бути хіміком чи біологом, чи там математиком, чи економістом, треба мати волю політичну і план, як це робити. Якщо ви подивитесь на ті реформи, які вже зроблені за останні два роки, то освіта профільна в галузі місцевого самоврядування є в нашої команди, яка робила реформи в галузі децентралізації, але ми її просто взяли і зробили, доробивши те, що попередня влада десь боялась, десь не хотіла, десь не вміла і так далі. Тобто, для того щоб робити реформи, я не думаю, що необхідна якась освітня компетенція, треба компетенція розбиратися, як система влаштована», - пояснив депутат.

Одночасно Корнієнко натякнув, що на часі є реформа супровіду підготовки законопроектів. На його думку, є потреба депутатів у незалежній експертизі. Дослідницька служба могла б працювати більш неупереджено, ніж ГНЕУ. Депутат закликав не забувати, що існує така структура, як Інститут законодавства, де працюють науковці та експерти  і на який витрачається більше ніж 20 мільйонів гривень. Такий Інститут міг би стати дослідною службою.  Але, за його висловом, там треба «деякі речі підкорегувати».

«Серйозної модернізації чекає комунікація Верховної Ради з виборцями і діяльність парламентських ЗМІ, зокрема, телеканалу "Рада" і газети "Голос України". Ці ЗМІ, нагадаю, фактично працюють за кошти платників податків, у сумі це близько 100 млн грн на рік. Тому вони мають продукувати контент зрозумілий, цікавий українцям не лише за змістом (закони завжди цікаві), а й за формою. Давайте зробимо з наших парламентських ЗМІ сучасні, українські, нормальні, державні ЗМІ. Я думаю, що це не важко, враховуючи ту кількість медійників, яка в парламенті і навколо парламенту, експертизи у нас вистачає», – сказав Олександр Корнієнко.

Також депутати пропонують компенсувати з бюджету виплачений середній заробіток осіб, призваних на військову службу, щоб бізнес не обурювався.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси