Раді пропонують запровадити електронне посвідчення ветерана

17:22, 23 октября 2021
У парламенті зареєстровано законопроект, що запроваджує Єдиний державний реєстр ветеранів війни в електронній формі та електронне посвідчення ветерана.
Раді пропонують запровадити електронне посвідчення ветерана
Джерело фото: freeradio.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні запрацює електронне посвідчення ветерана та Єдиний державний реєстр ветеранів війни в електронній формі. Постанову про прийняття за основу законопроекту №5694 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана, внесла голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Відповідно має функціонувати Єдиний державний реєстр ветеранів війни в електронній формі у форматі бази даних.

У проекті написано, що з метою формування та актуалізації Реєстру ветеранів війни розпорядник має право на безоплатне отримання інформації, в тому числі такої, що містить персональні дані, з Єдиного державного демографічного реєстру, Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, Державного реєстру актів цивільного стану громадян та електронної системи охорони здоров’я.

Посвідчення ветеранів можуть відображатися у формі е-Посвідчення ветерана – електронного відображення інформації, що міститься у посвідченні особи разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом).

Е-Посвідчення ветерана формується безоплатно за бажанням особи, на ім’я якої видано відповідне посвідчення. Воно може пред’являтися особою замість та без додаткового пред’явлення посвідчення.

Е-Посвідчення може пред’являтися особою замість та без додаткового пред’явлення посвідчення. А формується через мобільний додаток.

Для формування е-Посвідчення ветерана використовуються відомості, передані до Єдиного державного вебпорталу електронних даних.

У Головному науково-експертному управлінні (ГНЕУ) звернули увагу, що у проекті не наводиться належного опису процедур «оформлення» та «формування» відповідних посвідчень та аргументації на користь їх опрацювання в окремих інформаційних системах.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін пропонує парламенту привести Податковий кодекс у відповідність до адміністративно-територіального устрою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси