У Мінсоцполітики пропонують внести зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

12:28, 3 ноября 2021
Основним очікуваним результатом реалізації постанови є спрощення порядку допомоги та підвищення доступності електронних послуг.
У Мінсоцполітики пропонують внести зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми
Джерело фото: glavcom.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін планує внести зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми. Так, автори документа наголошують, що метою документа є спрощення порядку отримання  допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. 

Постановою планується після забезпечення технічної можливості перевірки інформації про сформований у реєстрі медичний висновок з використанням Порталу Дія призначити допомогу на підставі інформації про номер запису щодо сформованого у Реєстрі медичного висновку.

При цьому для забезпечення технічної можливості отримання відомостей з Реєстру для перевірки інформації про сформований медичний висновок з використанням Порталу Дія для призначення допомоги передбачено можливість призначення допомоги на підставі виданої лікувально-профілактичним закладом довідки встановленого зразка.

Варто також відзначити, що для проведення донарахування зазначеної допомоги у разі ускладнення пологів особами, визначеними у пункті 3 цього Порядку, подається інформація про номер запису про сформований у Реєстрі медичний висновок.

У разі подання раніше виданої лікувально-профілактичним закладом довідки встановленого зразка допомога у зв’язку з вагітністю та пологами донараховуються на підставі такої довідки без вимоги надавати інформацію про номер запису в Реєстрі про сформований медичний висновок.

Також у пояснювальній записці зазначено, що основним очікуваним результатом реалізації постанови є спрощення порядку допомоги та підвищення доступності електронних послуг.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді