Голова НАЗК Новіков написав листа Стефанчуку про «корупційні ризики у адвокатурі», обґрунтовуючи це думкою 34 адвокатів

13:10, 19 ноября 2021
Олександр Новіков звернувся до Руслана Стефанчука із листом стосовно декларування КДК адвокатури і посилається на думку 34 адвокатів із 93 опитаних.
Голова НАЗК Новіков написав листа Стефанчуку про «корупційні ризики у адвокатурі», обґрунтовуючи це думкою 34 адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков звернувся до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з листом, у якому наголошує на «неможливості прийняття законопроекту № 3602. Цим проектом пропонується чітко зазначити, що від подання декларації звільняються певні категорії осіб, які представляють професійне самоврядування, зокрема, члени КДК адвокатури.

Новіков, виступаючи проти цього проекту, на сайті НАЗК посилається на дані опитування про «наявність корупційних ризиків в адвокатурі».

Разом із тим голова НАЗК не вказує, ким та коли, за якою методологією та вибіркою це опитування проводилося. Зазначається, що у опитуванні взяли участь 93 адвокати, а про «корупційні пропозиції» повідомило 37% опитаних.

За нескладними підрахунками, виходить, що Новіков посилається на думку 34 «з половиною» адвокатів.

При цьому, наразі в Україні 61 тисяча адвокатів.

«Про корупцію у процесі отримання свідоцтва адвоката продовжують писати у ЗМІ. Понад 37% адвокатів заявляли, що їм відомі випадки корупційних пропозицій з боку органів адвокатського самоврядування для отримання свідоцтва адвоката.  Саме тому виключення всіх членів кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури з переліку суб’єктів декларування – абсолютно хибний крок. У цій ситуації НАЗК пропонує діяти системно та забезпечити, аби декларації подавали саме ті особи, у роботі яких справді є корупційні ризики», – зазначив на сайті НАЗК Олександр Новіков. 

Нижче наводимо лист НАЗК Стефанчуку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде